Aftellen voor de Race for Refugees is begonnen!

02 November 2020 00:00

De Race for Refugees van start op 2 november. Het aftellen is nu echt begonnen. De schaatsen zijn uit het vet gehaald, de banden zijn opgepompt en de eerste oefenkilometers zitten in de benen. Met de Race for Refugees wordt geld ingezameld voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp. De route gaat virtueel de hele wereld over, door alle landen waar ZOA werkt. Een reis van ruim 70.000 kilometer.

Een kopgroep van ZOA neemt het voortouw en zet zo letterlijk hun beste beentje voor. In de Race for Refugees leggen zij maar liefst zo’n 70.000 kilometer af, op een denkbeeldige route langs alle ZOA-landen. Dat betekent dat zij per persoon per week 200 kilometer ofwel 800 kilometer per maand fietsen, lopen of zwemmen.

Henry Bos, één van de initiatiefnemers van de Race for Refugees:

''Miljoenen mensen zijn op de vlucht, lijden honger, hebben gebrek aan water en een dak boven hun hoofd. Voor hen wil ik me inzetten, op de fiets, een jaar lang; zoals onze collega’s in het veld zich ook voor een lange periode toewijden aan noodhulp en wederopbouw.''

De inschrijving voor de Race for Refugees is vandaag geopend. Zowel teams als individuele sporters kunnen zich opgeven voor één van de etappes en zo een deel van de route meesporten.

Doe ook mee!

Steeds meer mensen melden zich aan voor deze sportieve uitdaging! Ook meedoen aan Race for Refugees? Meld je dan snel aan via de website