Race for Refugees langs de gevaarlijkste wegen ter wereld

14 January 2021 15:45

Het is deze week de meest risicovolle weg die onze kopploeg van Race for Refugees denkbeeldig moet afleggen: van Maiduguri naar Monguno Road in Noordoost-Nigeria. Want niet alleen ZOA is in deze regio actief, Boko Haram is dat ook. Deze terreurgroep ontvoert en vermoordt regelmatig reizigers langs deze weg.

In het uiterste noordoosten van Nigeria voltrekt zich een humanitaire ramp. Twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het extremistisch geweld van Boko Haram. We horen er niet veel over in de media, maar de nood onder de Nigeriaanse bevolking is groot.

Het is zelfs zo gevaarlijk dat ZOA-medewerkers per helikopter naar de projectlocaties moeten vliegen om uit handen te blijven van de terreurgroep. Op dit moment lijkt het Nigeriaanse leger niet in staat om Boko Haram te verslaan en houden we rekening met een langdurig voortbestaan van de huidige situatie. Toch zijn we dankbaar dat we hier mogen zijn en de middelen hebben om kwetsbare mensen in nood te bereiken. Hoe we dat doen zie je in deze video:

ZOA verleent noodhulp, onder meer met schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en voedsel. Daarnaast bieden we  duurzame oplossingen, bijvoorbeeld in de landbouw of bij het opstarten van een bedrijf(je).  Zo ondersteunen we de bevolking van Nigeria - van noodhulp naar wederopbouw.

Help de inwoners van Nigeria! Sluit je aan of doneer bij de Race for Refugees!

Wij dagen jou uit om mee te doen!

Zwemmen, fietsen, hardlopen, mountainbiken, wandelen, steppen…alles kan. Kies je eigen uitdaging, sport mee en laat je sponsoren. Of steun deze actie met een gift.