Vijf redenen om samen te sporten

25 February 2021 12:47

Sport jij vaak alleen? Of sport je misschien niet omdat je de motivatie niet kan vinden? Wij geven je vijf redenen waarom samen sporten je helpt om meer te bewegen!

1 – De stok achter de deur

We kennen het eigenlijk allemaal wel, soms heb je gewoon even niet de energie om van de bank af te komen en te gaan bewegen. En wie ziet het eigenlijk als je het sporten een keer overslaat? Juist dan is het fijn als er iemand is die je even die extra motivatie geeft om toch te gaan sporten. Dat sportmaatje die je niet kan en wil afzeggen!

 

"Houd jij van een uitdaging? Ben jij graag de snelste?"

 

2 – Het is gezelliger

Samen sporten zorgt voor extra gezelligheid. Bijvoorbeeld wanneer je samen een prachtige wandeling maakt over de hei of wanneer je en uitdagende mountainbiketocht fietst. Zelfs wanneer je samen baantjes gaat trekken en even bijpraat terwijl je aan de kant een slokje water drinkt.

3 – Je daagt jezelf uit

Houd jij van een uitdaging? Ben jij graag de snelste? Degene die de meeste kilometers heeft afgelegd? Dan is samen sporten voor jou zeker een goede motivatie om het beste in jezelf naar boven te halen. Vrienden, familieleden of collega’s die net een paar kilometer meer hebben afgelegd helpen jou om je sportoutfit weer aan te trekken en op pad te gaan. Wanneer je samen sport heb je continue nieuwe uitdagingen en bemoedig je elkaar om zo meer progressie te maken.

 

"Deze gedeelde successen zijn mooie herinneringen waar je samen op terug kijkt en van geniet!"

 

4 – Je deelt de successen

Samen sporten betekent ook dat je samen successen kan vieren. Bijvoorbeeld wanneer je voor het eerst meer kilometers hebt afgelegd dan je normaal doet, wanneer je gemiddelde snelheid omhooggaat of wanneer je samen mee hebt gedaan aan een sportevent. Deze gedeelde successen zijn mooie herinneringen waar je samen op terug kijkt en van geniet!

5 – Op afstand sporten

Door Corona is het helaas niet altijd mogelijk om op dezelfde locatie te sporten. Maar zelfs als je niet op dezelfde locatie bent, kan je samen sporten. Stap op je hometrainer of maak alleen een wandeling terwijl je al bellend bijpraat met je sportmaatje. Zo heb je toch de stok achter de deur en de gezelligheid, maar dan op afstand.

 Wandelen, fietsen, schaatsen, zwemmen, hardlopen, longboarden etc. Welke sport kiezen jullie?

 

Wie, wat, waar en wanneer?

Hoe start je met samen sporten? Doe mee aan een event, zoals de Race for Refugees. Dit event gaat verder dan samen sporten, ook haal je samen geld op voor vluchtelingen wereldwijd. Dus doe mee als gezin, vrienden of collega’s aan de Race for Refugees en deel jullie successen. Fietsen, hardlopen, zwemmen, wandelen, steppen… alles kan! Start vandaag nog, kies je sport, de afstand, nodig andere teamleden uit en haal samen geld op voor vluchtelingen wereldwijd!

Wereldwijd zijn miljoenen mensen alles kwijtgeraakt door een oorlog of ramp. Met de Race for Refugees racen wij virtueel de wereld over en halen we geld op om hen te helpen. Meld je nu aan als team en kom in actie voor vluchtelingen wereldwijd!