Vijf redenen om mee te doen aan de Race for Refugees

22 april 2022 14:56

De Race for Refugees is gestart! Wandelen, fietsen of mudracen - elke deelnemer heeft zijn of haar eigen motivatie. Maar waarom zou jij meedoen met de Race for Refugees? Check deze vijf redenen!

1. Meer betekenen voor mensen op de vlucht.

Wereldwijd zijn mensen alles kwijtgeraakt door oorlog of een ramp. En jij kan iets voor hen betekenen. Dit kon je natuurlijk altijd al door te doneren. Maar met de Race for Refugees ga je nog een stapje verder. Je gaat actief aan de slag voor mensen op de vlucht. En omdat je op zoek gaat naar sponsors laat je mensen in jouw omgeving zien dat hulp hard nodig is. Zo kunnen we samen nog meer mensen wereldwijd helpen.

2. Sporten is gezond!

Staat gezonder leven of meer sporten op jouw lijstje? Maak er werk van tijdens jouw Race for Refugees! Kies een race uit en begin met trainen. Motiveer je teamgenoten of zoek verbinding met andere deelnemers en ga samen trainen.

3. Vergroot je wereld

Tijdens de race zul je meer ontdekken over de nood van vluchtelingen wereldwijd. We houden je op de hoogte van de situatie in landen waar ZOA werkt en vertellen je hoe jouw race bijdraagt aan betere leefomstandigheden. Is er een land of verhaal dat je geraakt heeft? Nog meer motivatie om je race te voltooien!

4. De bank of naar buiten?

Uit onderzoek van de RIVM is gebleken dat mensen minder zijn gaan bewegen dan voor de coronacrisis (RIVM, 2020). Merk jij ook dat je vaak op de bank blijft zitten terwijl je ook buiten een wandeling of fietstocht had kunnen maken? Breng daar dan nu verandering in en stap vaker de buitenlucht in om kilometers te maken voor jouw Race for Refugees.

5. Vrienden ontmoeten

We kennen het allemaal: die vrienden, buren of familieleden waarmee we een jaar geleden al afgesproken hebben binnenkort toch echt eens te gaan sporten. Samen elke week een rondje hardlopen, wandelen of fietsen. Toch komt er maar niet van. Dit is het ideale moment om toch die stap te zetten! Kom als team in actie en haal tegelijkertijd geld op voor vluchtelingen wereldwijd.

Doe jij ook mee aan Race for Refugees?

Maak een actiepagina aan

RIVM, 2020: https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/welbevinden-en-leefstijl