De Race for Refugees is gestart!

04 april 2022 05:00

Wereldwijd zijn miljoenen mensen alles kwijtgeraakt door een oorlog of ramp. Met de Race for Refugees halen we geld op om hen te helpen. Sport mee en maak het verschil voor mensen op de vlucht!

Deelname is eenvoudig: maak een actiepagina aan, kies een sportieve uitdaging en vraag anderen jouw race te sponsoren. Met de opbrengst bieden we hulp aan vluchtelingen en ontheemden in de landen waar ZOA werkt. Stel een eigen streefbedrag vast voor jouw race of kies een van de concrete spaardoelen:

  1. Voedselpakketten voor één maand voor 5 gezinnen - €250,-
  2. Onderwijs voor 25 kinderen voor één schooljaar - €1000,-
  3. Onderdak voor 20 gezinnen op de vlucht - €3000,-

Door in actie te komen kun je een verschil maken voor je naasten in nood. Joël Voordewind, een van de deelnemers van de Race for Refugees:

''Door mee te doen met deze actie wil ik mij inzetten voor hulp aan mensen die nu op de vlucht zijn voor de oorlogen in Oekraïne en Syrië. Onlangs heb ik zelf de dramatische verhalen gehoord aan beide grenzen. Wat een leed moeten ze doormaken.''

Je kunt individueel deelnemen aan de Race for Refugees of als team. Moedig je kring, vriendengroep, klas of collega's aan en begin met trainen! Bedenk je eigen sportieve uitdaging of schrijf je in voor een van de events waar ZOA aan deelneemt: de Halve Marathon in Zwolle, de MudMasters Obstacle Run of de Le Champion Markertoer. Samen kunnen we er zijn voor vluchtelingen wereldwijd!

Doe ook mee!

Steeds meer mensen melden zich aan voor deze sportieve uitdaging! Ook meedoen aan Race for Refugees? Meld je dan snel aan via de website.