Join the Race for Refugees!

Would you like to exercise more often? Would you like to mean more to others? Or looking for an activity for your family, friends or colleagues? 

 

Millions of people around the world have lost everything because of war or disaster. With the Race for Refugees we raise money to help them. We virtually race all overthe world,  though all the countries where ZOA works. A journey of over 70,000 kilometers. Will you sport a stage with us?

 

We challenge you to participate!

 

Swimming, cycling, running, mountain biking, hiking... everything is possible. Pick your own challenge, join us and find a sponsor. Or support this action with a donation. 

Read more Read less
Together, we've covered 192.911 km

View all

Bolocho uit Zuid-Sudan: “Zonder hulp verhongeren wij”

30-08-2021 | 08:50 Hour
“De hongerdood staat op de drempel van ons huis. Help ons! Zonder hulp verhongeren wij.” Deze noodkreet komt van de 49-jarige Bolocho Ngachigak uit het district Pibor in Zuid-Sudan. Bolocho’s situatie is niet benijdenswaardig: ze is met haar zes kinderen gevlucht, haar man is overleden, ze heeft lichamelijke beperkingen en het hele gezin lijdt aan ondervoeding. Noodhulp is voor haar gezin en andere gezinnen heel hard nodig! Alarmerende situatieBolocho Ngachigak woont in Hai Jalaba in West-Pibor in Zuid-Sudan. In dit district, waar ZOA al vele jaren werkt, is de situatie alarmerend: ook overheidsrapporten geven aan dat er hongersnood op de loer ligt. Er dreigt een catastrofe voor de inwoners en vele ontheemden in deze regio. Bolocho is een van hen. (Op de foto zie je haar zonder rolstoel, want het is te modderig om die te gebruiken. Dan kruipt ze op haar knieën. Haar zoon heeft een chronische ziekte.) Bolocho heeft geen middelen om in haar levensonderhoud te voorzien voor haar drie jongens en drie meisjes. Daarin wordt ze ook nog eens belemmerd door haar lichamelijke handicap. “Ik vraag vaak aan mijn kinderen water te halen, een flink eind verderop. Een deel daarvan is om te drinken en voor het huishouden; een ander deel verkoop ik, zodat ik van de opbrengst een beetje eten kan kopen”, vertelt Bolocho. “Maar omdat mijn kinderen nog jong zijn, kunnen ze nog niet heel veel water meenemen.” Door gebrek aan eten én evenwichtige voeding lijdt het hele gezin aan ondervoeding. En ze zijn niet het enige gezin! “Ook andere families in mijn omgeving hebben geen eten”, vertelt Bolocho triest. Mensen worden ziek, verliezen gewicht en zijn lusteloos. Ze hebben letterlijk geen energie meer over. Tientallen deelnemers van de Race for Refugees halen samen geld op, om onder andere mensen zoals Bolocho Ngachigak te helpen. En jij kan ook meehelpen, door een van de deelnemers te sponsoren of zelf mee te doen.