Team Kingma maakte hun eigen escaperoom!

21 May 2021 14:22

In november 2020 begonnen Annienke en Nick aan de Race for Refugees, en ze vroegen aan familie of er meer mensen mee zouden willen doen. Zo sloten de ouders van Annienke (Jelle en Grytsje) ook aan, en bedachten ze een naam: Team Kingma.

Jelle en Grytsje deden in hun eigen omgeving aan bekendmaking van de actie en zo kwamen er diverse donaties binnen. Bij Annienke en Nick telden alle fietstocht- wandel- en hardloopkilometers, bij Jelle alle fiets- en wandelkilometers, en bij Grytsje alleen de wandelkilometers. Ieder had dus eigen doelen (1500 km, 500 km, 1000 km).

 

"De escape room bleek een groot succes!"

 

Annienke en Nick vertellen: Omdat we het leuk vonden om naast een financiele bijdrage ook een sociaal moment met onze sponsoren te creëeren, waarbij we ze ook iets over het werk van ZOA konden vertellen, hebben we zelf een online escape room ontwikkeld. In deze escape room was het de bedoeling om met je team, als arm gezin in Ethiopië, te zorgen dat de oogst niet mislukt door een waterpomp in elkaar te zetten en de droge akkers te besproeien. De geslaagde oogst kon vervolgens verhandeld worden op de lokale markt om uiteindelijk eten voor het hele gezin op tafel te zetten. De escape room bleek een groot succes! We hebben er vele avonden mee gevuld en hij is door 18 verschillende teams, bestaande uit vrienden, familie en collega's gespeeld. Achteraf kon er gedoneerd worden en dit werd ook ruimschoots gedaan.

Team Kingma

 

Voor een wat groter gezelschap hebben we een online pubquiz georganiseerd. Tijdens de lockdown was dit voor ons een prachtige manier om creatief bezig te zijn en onze sociale contacten te onderhouden. En daarnaast heeft het ook nog eens een mooi bedrag opgebracht voor ZOA. Een win-winsituatie dus. 

Ook jij kan een bijdrage leveren! Dit kan door Team Kingma of een van de andere teams te sponsoren.